Pentagram Film

Vi gör

Att producera film på högsta kreativa nivå är för oss en självklarthet, men som visuell byrå begränsar vi oss inte. Vi lever för bra storytelling och det gör vi gärna med film, foto, animationer och tusen andra kreativa lösningar.

Reklam

Vi älskar att jobba med film och något som får vår kreativitet att flöda är när vi får producera TV-reklamer.

Se alla projekt inom reklam

Brand Film

Vem du är, vad ni står för, vad ni vill åstadkomma. Svaren på de stora frågorna ska en lyckad brand movie har svaren på, tycker iallafall vi.

Se alla projekt inom brand film

Animation

Vi behöver ett moln, ta bort en krok, ersätta en green screen, och ibland berätta en "tecknad" historia.

Se alla projekt inom animation

Employer Branding

Ett företag är inte bättre än sina anställda. Tävlingen om att knyta sig an dem bästa har börjat, att vara en attraktiv arbetsgivare krävs mer än en attraktiv film men det är en bra början.

Se alla projekt inom employer branding

Företagsfilm

När man tänker företagsfilm kanske många tänker gäsp, men vi håller inte med. En bra företagsfilm stärker kulturen, skapar affärsmöjligheter och bygger värde.

Se alla projekt inom företagsfilm

Stillbild

En bild säger mer än tusen ord.... men bara om bilden blir bra, att berätta en historia med enbart en bild är en svår uppgift som vi älskar att ta oss an.

Se alla projekt inom stillbild

Fiktion

I alla våra hjärtan finns det ett sug efter att berätta en riktig bra historia och genom våra fiktionsprojekt får vi utlopp för detta sug.

Se alla projekt inom fiktion

Vanliga frågor

Vad kostar det att göra en film?

Hur långt är ett snöre? Det tråkiga svaret är att det beror på vad vi ska göra. Varje produktion är unik och kräver därför sin egna budget, men vi ser till att vara transparenta i våra kostnader så du som kund kan se vad ni betalar för.

Hur lång tid tar det att producera en film?

Beroende på produktionen, en mindre produktion kan vi göra på 2 veckor men är det en mer komplex apparat behöver vi oftast ett par månader på oss.

Går det inte att spela in med en iPhone?

Klart det gör, men vi vill alltid att projektets natur ska styra vilken utrustning vi använder. Allt handlar om att ha rätt utrustning för rätt projekt och oftast är inte en mobilkamera den rätta vägen att gå men när det är... ja då jävlar!

Varför måste det vara så många personer på set?

När vi spelar in måste allt klaffa. Varje person på set har en unik och viktig uppgift som bara den personen kan genomföra, allt för att vi ska hinna med inspelningen på den givna tiden vi har för att spela in allt på men framför allt få fram det absolut bästa resultatet.

Tar ni även fram ideer eller producerar ni bara filmer?

Vi gör båda. Många av våra kunder är slutkunder. Vi hjälper dem med allt från idé till färdig film, men även stillbilder, hemsida, distribution osv.

Jobbar ni med byråer eller bara direkt mot slutkund?

Vi älskar att jobba med byråer, när kreativa reklamare och pr-personer kommer till oss ser vi till att producera deras visioner till film. Men om en kund vill komma direkt till oss hjälper vi gärna dem på det viset också.

Hur många är ni på företaget?

Vi kärnteam som är heltidsanställda, men många av våra produktioner kräver fler personer än så och då jobbar vi med vårt breda nätverk av frilansare för att få ihop det bästa och mest kompetenta teamet.

Vad är er nisch?

Vi är ju en byrå och produktionsbolag under ett och samma tak. Vi siktar alltid på att skapa lyckade och kreativa berättelser utifrån dem förutsättningar som kunden ger oss. Hantverket är en självklarhet för oss, så vi använder dem medel vi anser bäst för att kunna berätta den bästa storyn.

8x3-02.svg